Devletten Kömür Yardımı Nasıl Alınır 2023

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte ısınma sorunu da yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlıyor. Maddi açıdan ihtiyaçlarını gerektiği gibi karşılayamayacak durumda olan ailelere, devlet tarafından kömür yardımı yapılmaktadır.

Bu sayede ihtiyaç sahibi kişiler, zorlu kış gün günlerini bir nebze de olsa daha rahat geçirebilmektedir. Ancak belirli şartlar dahilinde yapılan bu yardımdan faydalanmak isteyenlerin, devletten kömür yardımı almak için nereye başvurmam lazım sorusunun cevabını detaylı şekilde araştırması gerekiyor.

Zira kömür yardımı başvurusu bağlı olunan belediyelere, kaymakamlıklara ve sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına yapılabiliyor. Ön başvurular ise, e-devlet sistemi üzerinden alınmakta. Yardım listesinde adı bulunanlara her yıl düzenli olarak yapılan yardımdan, listede adı bulunmayanlar da yeni bir başvuru oluşturarak faydalanabilirler.

Devletten Kömür Yardımı Almak İçin Ne Gerekiyor? 

Devletten kömür yardımı almak için ne gerekiyor sorusuna yanıt arayanların öncelikle bazı şartları karşılaması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Kömür yardımı, yoksulluk sınırının altında yaşayan kişilere yapılıyor. Yardımdan faydalanmak isteyenlerin, hane içinde kişi başına düşen aylık ortalama kazancın asgari ücretin 1/3’ünden fazla olmaması gerekiyor.

Devletin kömür yardımından faydalanmak için sigortalı bile çalışılsa aylık kazancın muhtaçlık sınırının altında olması gerekiyor. İşsiz olanlar, Kronik rahatsızlığı ya da çalışamayacak derecede bedensel engeli bulunanlar, geliri olmayan dul kadınlar ve yaşlılar, afetzedeler gibi yoksulluk sınırının altında yaşayan kişiler kömür yardımı başvurusu yapabilir. Bunun içinse; 

  • Kimlik kartı aslı ve fotokopisi, 
  • Muhtarlıklardan alınacak fakirlik belgesi, 
  • İkametgah belgesi, 
  • Çalışmayanların SGK’dan alacakları işsizlik belgesi, 
  • Hane içinde yaşayanların gelir belgesi isteniyor. Bunlar, devletten kömür yardımı almak için gereken belgeler olmakla birlikte başvuru sahibinin durumuna göre ek belgeler de istenebilir.

Kömür Yardımı Alanlara 1000 TL Destek 

Devlet kurumları tarafından zor şartlarda yaşayanlara geri ödemesiz ve karşılıksız destek sağlanıyor. Bu yardımlara başvuru her daim yoğun olsa da özellikle kış aylarında daha da artıyor. Maddi durumu iyi olmayanlar, yakacak ve gıda yardımı gibi çeşitli desteklerden faydalanabiliyor.

Bununla birlikte muhtaçlık sınırının altında yaşayan kişiler doğrudan devletten para yardımı da alabiliyor. Sigorta kaydı bulunmayan, herhangi bir yerden yardım almayan işsiz kişilere 1000 TL maddi destek verilmekte. Kömür yardımı alanlarla 1000 TL destek, gerekli şartları taşıyan herkese sağlanmaktadır. 

Kömür yardımı alanlara 1000 TL destek için e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Ancak sonrasında onay için bulunulan bölgedeki sosyal yardımlaşma vakfına başvurmak gerekmekte. 1000 TL devlet desteği, ihtiyaçlara göre tek sefere mahsus ya da tekrarlayan şekilde verilebiliyor.

Devletten Kömür Yardımı Alanlara Müjde! 

Devletten kömür yardımı alanlara müjde konusu özellikle son iki üç yılın en çok araştırılan konusu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelere birçok farklı kategoride yardımlar yapılmaktadır. Devlet tarafından yapılan bu yardımlarla maddi durumu olmayan vatandaşlara ekonomik rahatlama sağlanması hedefleniyor.

Kira yardımından gıda yardımına kadar çok geniş bir içerikte yapılan yardımlara, belirli şartları taşıyan herkes başvurabilir. Kömür yardımı da bu kategori içinde yerini almıştır. Devletten kömür yardımı almak için başvuru yapanlara nakit para desteği de sağlanmaktadır. Geçen yıllarda kömür yardımı alanlarla 1000 TL civarında nakit para yardımı yapılmıştır. 

Devletten Kömür Yardımı Almak İçin Kayıt Olma 

Devletten kömür yardımı almak için kayıt olmak gerekiyor. Bunun için öncelikle E-devlet üzerinden ön başvuru yapılması gerekmekte. Sistem üzerinde izlenmesi gereken adımlar sırasıyla gösterilecektir. Başvuru formunda bağlı bulunulan belediye işaretlenerek istenen bilgiler eksiksiz şekilde doldurulmalı ve yardım çeşitleri arasından yakacak yardımı seçilmelidir.

İstenildiği takdirde aynı sistem üzerinden farklı yardım türlerine de başvurulabilir. Sonrasında ikametgah bölgesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidilerek onay alınması gerekiyor. Yetkili makamlar tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, belirli şartları taşımanız halinde devletten kömür yardımı ve diğer yardımları alabilirsiniz. 

YORUM YAP KAZAN

 "Devletten Kömür Yardımı Nasıl Alınır 2023" Kampanyası için Katıl Kazan.

Kapalı